Bu besinleri sakın bir arada tüketmeyin!

Bazı besinler bir arada tüketildiğinde çeşitli etkileşimlere girerek vücudumuz için adeta zehire dönüşebiliyor.

Bazı  bir arada tüketildiğinde çeşitli etkileşimlere girerek vücudumuz için adeta zehire dönüşebiliyor. Sofra geleneklerimizde beraber yenmesi uygun görülen birkaç yiyeceğin aslında peş peşe tüketilmesi sindirim sistemini yormakla kalmıyor, bazen toksik etkiler oluşturup kana karıştığında zehirlenmelere de sebep olabiliyor. Hangi besinlerin beraber yenmeyeceğini öğrenerek bu besinleri birlikte tüketmekten kaçınmamız gerekiyor. Peki bir arada tüketmememiz gereken besinler nelerdir? Hangi besinler birlikte tüketildiğinde zehire dönüşüyo

Bilindiği gibi balık yoğurtla veya ayranla tüketildiğinde sindirim problemleri yaşatabiliyor ve hatta balık taze değilse zehirlenmelere sebep olabiliyor.

SÜT İLE BERABER TÜKETİLMEMESİ GEREKEN GIDALAR

Süt kalsiyum deposu olan protein grubundan bir  maddesidir. Kendisi gibi protein grubundan başka besinlerle birlikte tüketilmemesi gerekir.

Tuzlanmış etlerin sarımsak ve sirke ile tüketilmesi uygun değildir. Baş eti, keşkek gibi etli yemekler tüketildiği gün meyve olarak nar ve üzüm tercih edilmemelidir.

Geçmişten beri, doğal bir antibiyotik olduğu düşünülen soğan, neredeyse bütün yemeklerle tüketilir. Ancak sarımsak ve soğanın birlikte yenmesi uygun olmadığı için sarımsak içeren gıdaların yanında kesinlikle tüketilmemesi gerekiyor.





BENZER İÇERİKLER